På Sunnes vattenland kan alla ha roligt, det finns vattenrutschbanor och attraktioner som passar både de mest våghalsiga och dem som är lite mer försiktiga av sig. Allt från den snabba Fritt fall till den äventyrliga barnpoolen. Efter en heldag när man börjar bli lite trött i benen och hungrig kan man slänga sig i en härlig solsäng och äta glass eller korv. Något som kan vara betryggande för dig som förälder är att vattenlandet har vakna badvärdar som ansvarar för säkerheten.

Ett hett tips att ta med sig när man åker till Sunnes vattenland är en stor picknickfilt. Det är riktigt skönt att kunna breda ut den i gräset och använda som samlingspunkt.

Attraktionerna i Sunnes vattenland

Bodyslides

Här kan du tävla med en kompis, eller varför inte utmana morsan i de två bodyslidesbanorna? Det är två långa kanor med vatten där man kastar sig ut för att glida ner så fort som möjligt till landningsbassängen.

Lazy river

Här kan du slappna av lite efter de mer våldsamma attraktionerna, hugg en badring och lägg dig ner för en långsam och skön tur runt hela vattenlandet.

Lagunerna med bastun

De populära lagunerna med tak över är sköna och varma att bara ligga och dåsa i, precis bredvid finns en stor bastu med plats för hela 20 personer. Ett perfekt område att värma sig när solen går i moln och det blivit lite kyligare.

Serpentinerna

Om du gillar att bli riktigt yr ska du definitivt åka Serpentinerna. Här forsar du runt på ringar i en av de två spiralformade och mörka banorna. Lite som att åka badring i en arg tvättmaskin.

Tuberacer

Tuberacer är en upplevelse för den som gillar när det går fort, den består av fyra raka banor där man åker på en väldigt hal badring.

Barnpoolen med Ormen och Minibubblan

Detta område är speciellt anpassat för de minsta, vattendjupet blir aldrig mer än 40 cm och här finns massor med skoj. Spännande vattenkanoner, tippande vattenhinkar, en klätterställning, gungor och tre rutschbanor. Här kan man även träffa den trevliga grodan Sune.

Mammuten

Här får hela familjen plats, kläm ner er hela familjen i en av gummibåtarna och rutscha fram i velodromkurvorna. Större delen av sträckan man åker är i totalt mörker så det är inget för den riktigt mörkrädde.

Beach Fryken

Här har vattenlandet krupit ända ut i sjön Fryken, man kan leka på isberget, hoppa i vattnet från en gigantiskt stor studsmatta och roa sig i hinderbanan eller med vattenvolley. Dessutom finns här en alldeles förträfflig sandstrand.

Bubblan

För att lyckas med att bestiga den hala Bubblan behöver du en riktig vinnarskalle och mycket envishet. Rolig utmaning att sysselsätta sig med om man mot all förmodan skulle få tråkigt.

Fritt fall och Långa vågen
Detta är inget för den försiktige, här kastar man sig rakt utför ett fritt fall som får hjärtat att åka upp i halsgropen. Ett bra tips är att värma upp med några åk i den långa vågen innan du vågar dig på den branta Fritt fall.

[mappress mapid=”3″]

Annons