Skara sommarland i Västergötland är ett paradis för hela familjen, förutom ett härligt vattenland finns här ett Racingland och ett Attraktionsland. De har Skandinaviens största vattenland som är omtalat även utanför Sveriges gränser.

I Vattenlandet finns inte mindre än femton stycken vattenrutschbanor och tre uppvärmda pooler. Är du en riktig våghals måste du bara prova Fritt fall, Space Bowl och Skruven, för de allra minsta finns en helt egen avdelning som kallas för Kottelagunen. Dessutom har du här Surfing hill, sagopooler, Niagara, Piratön, Vågpoolen och mycket, mycket mer. Det finns även en hisnande vattenshow som kallas Falcon Acapulco Watershow, den visas dagligen under högsäsongen.

Äntrar ni Racingvärlden hittar ni motorcrossbanor och Go-cart för barn i alla åldrar, i Attraktionsvärlden finns spännande saker som Gruvbanan – en svindlande berg- och dalbana ner i de allra mörkaste hemligheterna i gruvan. Varje dag bjuder Skara sommarland på internationella shower, allt ingår i entréavgiften. Hungern stillas i någon av de många restaurangerna eller så tar man med sig egen grillmat som man kan tillaga på någon av parkens grillar. Perfekt för hela familjen.

Vattenvärlden

Här hittar ni alltså Piratön och vattenrutschbanor, dessutom har de tidtagning så att man kan tävla med varandra om vem som kommer ner fortast. Ni hittar nordens största vågpool med ”badstrand”. Skepp O’hoj är en härlig vattenattraktion för barn som älskar vatten och saker som gungar.

Racingvärlden

I Racingvärlden finns det Formula Indycart med minimiålder på 15 år, för de yngre finns Trafikstaden och miniradiobilarna.

Attraktionsvärlden

Här hittar ni Tranan, en unik berg- och dalbana byggd endast för Skara sommarland, i den svävar man med i stigningar, glidflygningar och hisnande loopar. Man hänger ”fritt” i en gondol under vingen och följer med i rörelserna. Dessutom finns här ett antal andra berg- och dalbanor, radiobilar, karuseller, spelhjul och mycket annat roligt.

[mappress mapid=”2″]

Annons