Självklart finns det härliga vattenland även utanför Sveriges gränser. Så för er som gärna vill åka utomlands men inte allt för långt hemifrån – här presenterar vi de två absolut bästa vattenlanden med äventyrsbad i Danmark och Tyskland som man med fördel faktiskt kan besöka året om! Passar perfekt som resmål för den lite kortare semestern när familjen behöver ett brejk från stressen och kylan.

Lalandia  i Rødby – Danmark  

Är du sugen på garanterad tropisk värme? Då behöver du faktiskt inte åka längre än till vårt kära grannland Danmark. I Rødby hittar du Lalandia, ett tropiskt paradis där det alltid är 30 grader varmt i luften och 28 grader varmt i vattnet, året runt. Här har man verkligen satsat på just det, att du som gäst ska kunna få en smak av tropisk sommarvärme även när det är snö och kallt ute. Under en stor glaskupol finns det tre större bassänger att simma i och när man vill slappa är det bara att glida ner i någon av de fyra bubbelpoolerna. I den största bassängen kan du till och med njuta av vågor, både stora och små eftersom att dem har en vågmaskin som alltid är igång där. Vattendjupet i den bassängen går från 0 till 1,80 meter, det är alltså långgrunt och därför passande för hela familjen så länge man har koll på de små. De andra två större bassängernas djupaste delar mäter 1,20 meter respektive 1,55 meter.

Självklart finns det flera fantastiska vattenrutschbanor där det verkligen killar i magen och det är riktigt roligt. För de riktigt små barnen så finns det självklart småbarnsområden med både bassänger och anpassade rutschbanor samt en massa fantasieggande roliga vattendjur. För dig som vill andas frisk luft finns det även möjlighet att bada utomhus på Lalandia. Utomhusbassängen är uppvärmd även de månader du inte behöver solkräm runt och dessutom finns det ett härligt lekrum för de små.

bigstock_Waves_Sunset_Tropical_Island_3051601

Tropical Islands i Krausnick – Tyskland  

Detta är det absolut största vattenlandet och äventyrsbadet i hela Europa och ändå har vi svenskar inte långt att åka för att komma dit. Ett besök på Tropical Islands kan verkligen förbluffa de flesta, bara storleken är hisnande – hela åtta fotbollsplaner skulle få plats här! Året runt kan man njuta av 25 grader i luften och det är alltid varmt och skönt i vattnet. Här har man verkligen skapat ett tropiskt paradis och det inomhus. Det finns massor att njuta av; en gigantisk vit sandstrand, beachvolleyplaner, riktig regnskog, fem olika restauranger och hela sju barer. Ja, här finns både något för alla smaker och för alla tillfällen. Dessutom, som om all denna lyx inte vore nog, är Tropical Islands öppet dygnet runt!

För de minsta finns det flera härliga lekland och för de äldre, vackra promenadstråk plus en hel massa olika aktiviteter, jag lovar att du inte kommer sakna något överhuvudtaget. Självklart finns det ett brett utbud av både bassänger och rutschkanor, bubbelpooler och en till och med en strömmande fors. Tropical Islands är verkligen ett paradis á la Söderhavet, fast inomhus och i Tyskland.

Annons